Reviews

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

SpeakerproKollum
Average rating:  
 81 reviews
by Piter on SpeakerproKollum
Subwoofer Sony

Mijn subwoofer was kapot gegaan en kon dit zelf niet repareren, toen ben ik hier gekomen met mijn subwoofer en de maker zag direct het probleem en zag ook dat er bij een eerdere reparatie iets fout is gegaan! Heb de subwoofer nu een tijdje weer gebruikt en klinkt beter dan voorheen!!

by Geert Rijvers on SpeakerproKollum
Spendor BC1 bass driver

Heb bij SpeakerproKollum een Spendor 21 cm bass driver uit de legendarische BC1 laten repareren. Geweldige communicatie , goede service, en binnen een week heb ik de driver weer kunnen inbouwen. De driver speelt weer geweldig.. Bedankt!!

by John on SpeakerproKollum
Quadral Montan

Van de woofers van de Quadral Montan de rubbers laten vervangen.
Wat een geluid na jaren beter als nieuw .
Binnen de af gesproken tijd 14 dagen klaar.
Super

by Cees on SpeakerproKollum
Floating Synthese midrange Speakers

Op internet gezocht op speaker reparatie en uit gekomen inKollum bij Johan.
Het is het adres als je problemen met je speakers hebt...AANRADER!!

Bedankt Johan voor je service en goede reparatie

by Robbie on SpeakerproKollum
Infinity Kappa 8

Kappa 8

Opnieuw opgebouwd. Kasten voorzien van een mooie nieuwe laklaag. Nieuwe Polydomes erin. En de woofers en nog wat speakers onderdelen laten maken door/bij Johan.

Ik heb afgelopen maand mijn 2x 12 inch woofers laten reconen bij Johan van der Bij van Speakerpro in Kollum. Echte vakman, mooi in z'n schuurtje op ze gemak dingen weer fixen en herstellen. En in mijn geval nieuw leven blazen in de woofers. Ik kan niets anders zeggen dat het een zeer vakkundige man met veel know how is. Ik zou er eigenlijk heen gaan voor alleen refoamen van de woofers. Maar na het demonteren van de woofers, is 1 dagje voordat ik hen naar Johan zou brengen. Helaas met 1 woofer een "ongelukje" gebeurd. Ik zette de vervoerskrat, waar de woofers in zaten. Op een gasfornuis waarvan 1 pit nog zachtjes aanstond. Na 2 min opeens enorme rook een gesmolten kist en jawel 1 woofer die zo goed als helemaal weggesmolten was. Ja ik weet het dom stom even 1 seconde niet opletten... Daarna kwam het besef van verlies, der liep met recht een traantje over me wang. 1 woofers kon ik zo goed als afschrijven. Orginele polymer recone set niet te vinden. Alles verbrand... Uiteraard kon ik via ebay eventueel een woofer vinden van een andere kappa 8 of 9 serie maar dat niet gedaan. Heb gekozen voor een recone set. Geen Polymer maar hard karton... Mijn eerste gedachten waren hmmmm jammer ! Maar 1 kant laten spelen met een stijvere polymer woofer en 1 kant niet is geen goed idee. Spul besteld voor 2 complete recones in Amerika, toen alles binnen was. Afspraak gemaakt met Johan en met het hele zwikkie achterin naar Kollum (Friesland) gereden. Ik had ook 2 middentoners van me kappa center mee. Daarvan moesten ook de randen vervangen worden(uitgedroogd) En ik had nog 2 frames voor de beschermdoeken mee van de Kappa 8.
1 frame was gebroken op 2 plaatsen, en de doeken, het stof zelf was ook niet mooi meer. 2 kanten zaten de Infinity plaatjes ook er niet meer op. Kortom tijd voor een grote aanpak beurt.

Mooi even uurtje gepraat met Johan over hoe of en wat. En met een goed gevoel weggereden. En ander halve week later mailt hij mij. "Ze zijn klaar Rob" ik denk whuuut dat is snel ! Ik heb de kasten nog niet eens af haha.
Dit was mijn eerste ervaring met Johan van der Bij. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik had er wel een goed gevoel bij, anders was ik er niet heen gegaan. En me spul achtergelaten. Maar je moet natuurlijk altijd kijken als het klaar is, hoe het eruit ziet. En van alleen refoamen, werd het nu door mijn eigen toedoen + 2 woofers reconen. Maar nogmaals ik kan alleen maar zeggen WOW ! Ik ben zo blij met alles. Alles wat ik aangedragen had, had z'n tijd wel gehad of zag er niet meer uit. Maar de Kappa woofers zijn super gedaan. Losse center speakers ook top gerefoamd. En de afscherm doeken zijn compleet professioneel aangepakt. Hele frame is gefixt en het stof zit er super strak op.
Nu zullen mensen zich vast afvragen hoe ik de belevenis ervaar van de woofers !? Vervangend matriaal natuurlijk en geen polymer meer.... Nou ik kan alleen zeggen dat het een positieve verandering teweeggebracht heeft. De bass/sub klinkt iets warmer, niet persee wolleriger. Ze zijn nog steeds super strak, en gaan absurd laag weer. Heb het gevoel dat dit mij toch meer naar de oren klinkt, dan dat ze de afgelopen 25 jaar hebben gedaan. Ik weet het, het is vloeken in de kerk. De polymer vervangen.. Ik weet en snap waarom meneer Infinity toentertijd gekozen heeft voor bepaald matriaal. Maar dit is een waardige vervanger kwa matriaal keuze.
De kasten klinken nu vol harmonieus weer. De speakers lopen allemaal weer mooi in elkaar over. Speelt weer als een gesmeerde machine. Ik zit al een paar dagen met een enorme lach en soms verbazing te genieten van vele live shows op dvd

Ik wou dit even delen met mijn mede hifi liefhebbers. Ik heb voor de rest geen aandelen in SpeakerPro in Kollum. Maar ik wou even mededelen dat het een heel goed adres is. Waar je met goed vertrouwen je spul heen kan brengen. Zeiken zijn we allemaal goed in, en er wordt veel geklaagd op internet. Maar als iets goed is en dit geval is dat zeker zo. Moet het ook verteld kunnen worden vind ik.

by René keimpena on SpeakerproKollum
Top service

Mijn B&W boxen weer thuis nadat de tweeter uit 1 box kapot was gegaan,
Naar Johan gebracht en geen moment spijt van gehad.
Top geregeld en ze klinken weer top.
Echt een aanrader dus mensen niet twijfelen deze man heeft echt verstand van zaken en dat ook nog voor een normale prijs.

by Johan de Vries on SpeakerproKollum
Woofers JBL

Ik had een set JBL speakers overgenomen, bijna 5 jaar had ik ze zelf niet gebruikt eerst.
Nu ze aangesloten waren duurde het niet lang of de hele foamranden brokkelden af, Wat nu dacht ik!
Even gegoogeld en toen kwam ik Johan zijn website tegen, even een mail gestuurd en vrijwel gelijk antwoord terug.
De volgende dag lagen ze al in Kollum en een dikke week later kon ik ze alweer ophalen!!
Geen moment spijt van gehad wat een super geluid zit er weer in!!!
En je ziet aan de woofers ook niks, super netjes gemaakt.
Dus ik raad Johan zeker aan👍🏻
Nogmaals bedankt

by Koen Stam on SpeakerproKollum
Quadral Vulkan V woofers

Eén van de woofers van mijn Quadral Vulkans had een lelijk bijgeluid. Na korte twijfel toch maar beide woofers opgestuurd voor controle en refoam. Absoluut geen spijt van. De woofers klinken weer geweldig en zien er uit als nieuw.
Johan's werk heeft zeer goede prijs/kwaliteit.

Page 1 of 11:
«
 
 
1
2
3
 
»